2008. december 7., vasárnap

Vasárnap déli helyzetfelmérés...

Sziasztok!

Először is jó étvágyat kívánok azoknak, akik most mennek ebédelni. Gondolom nem ebéd közben olvassák az oldalamat, mert az már fanatizmusnak számítana... Kétlem, hogy valaki is eszi a levest előtte meg a laptop... Kizárt!

Örömmel látom, hogy egyre több olvasóm van. De tényleg! Legalább nem hiába írok...

Na, hogy legyen valami poénos is mára, ma találtam egy könyvet a szobámban: Nagy Lajos-Képtelen természetrajz. Akinek megvan otthon és bele is olvasott, az tudhatja, hogy az író nem teljesen százas (nem mintha én normális lennék...)!!! Íme néhány poénos rész a könyvből (miért csak a részeket írok? mert az egész fejezetet nem fogom bemásolni):

A BOGÁR (ez azért volt különösen vicces számomra, mert hőn szeretett biosz-föci tanárnőnk keresztneve: Bogár):
"...A bogár bogarakkal táplálkozik. A nagy bogár megeszi a középszerű bogarakat. A középszerű bogár megeszi a kis bogarakat. A kis bogár megeszi a legkisebb bogarakat. A legkisebb bogárnak pechje van..."
"...A pincebogár és a városi szegényember közt eleinte némely tudósok hasonlatosságot véltek fennforogni, később azonban más tudósok kimutatták, hogy ez a hasonlatosság nem forog fenn, mert ellenkezőleg, a két brans között jelentékeny különbség van: a pincebogár szívesen lakik pincében, a városi szegényember pedig, ha nem is szívtelenül, de legalábbis a legnagyobb fokú muszáj következtében..."

A FÓKA:
"...A fókavadászat úgy történik, hogy három eszkimó beleül egy rozoga csónakba, az egyik evez, a másik kormányoz, a harmadik meg egy hosszú kötél végére erősített szigonyt tart a kezében. A csónakkal odamennek, ahol a fókák lubickolnak; amikor a közelükbe érnek, akkor a kormányos ráordít a kormányosra, hogy: ne tátsd hát a szádat, te marha! - erre az beledobja a szigonyt a vízbe, a fóka mellé. Ekkor a fókák odaúsznak a csónakhoz, rákapaszkodnak, és kíváncsian bele akarnak nézni lesni, hogy nincsen-e benne hal. Mivel nem tudnak belelátni, hát fölborítják. Az eszkimók a vízbe potyognak, az egyikük belefúl, a másik kettő ráúszik egy jégtáblára, s ott várnak a mentőexpedícióra. A mentőexpedíció persze sokáig jön, addig az eszkimók, hogy éhen ne haljanak, nekimennek a a fókáknak, s egyet közülük bicskával leölnek. Ez a vadászzsákmány. A vízbefúltra azt mondják: úgy kellett neki, miért nem vigyázott!..."

A VÍZILÓ:
"...Vadászása csónakon történik, robbanógolyók által, mert az egyszerű golyónak a víziló oda se hederítene, a robbanógolyót azonban ő is respektálni kénytelen. A vadászása persze veszélyes, mert ha a vadász célt téveszt, ami nagyon könnyen lehetséges, mivel a vízló elvégre mégsem nagyobb egy kisebb kültelki háznál, akkor a dühös állat nekimegy a csónaknak, a csónak fölborul, a vadászok a vízbe esnek, és vizes lesz a ruhájuk, ami miatt a mamájuk otthon megszidja őket. ..."

További szép napot!
Raven

Nincsenek megjegyzések: